Gå till innehåll
Södertälje Ridklubb
Södertälje Ridklubb

Vill du börja rida?

SRKs ridskola erbjuder ett fullgott alternativ till egen häst. På vår ridskola kan du börja på hästlekis från 6 års ålder och på ridskolan från det år du fyller 7 år där du kan utbilda dig upp till och delta i lätt tävlingsklass både i dressyr och hoppning. Teori om häst och hästhållning ingår givetvis i utbildningen, liksom uteritter i de vackra omgivningarna.

Utmärkande för SRK

SRKs ridskola sätter säkerheten i första rummet. Har ponnyer och hästar som klarar av både nybörjaren och tävlingsryttare. Våra styrkor är:

  • Utbildade ponnyer och hästar kan lära eleverna god ridning från nybörjare upp till lätt tävlingsklass.
  • Utbildade och meriterade instruktörer
  • Ledande ridskola i Stockholms län, placerat sig och i vissa fall vunnit flera tävlingar mellan ridskolor i Stockholms län.
  • Den hjärtliga stämmningen och klubbkänslan som genomsyrar hela klubben. Vi lär av varandra och utvecklas tillsammans.

  • 2013 utsågs Södertälje Ridklubb till "Årets ridskola" av Svenska ridsportförbundets Ridskole- och Anläggningssektionen. Det är vi mycket stolta över. Läs mer >> Länk till annan webbplats.

Lektionsinnehåll

Gemensamt för alla nivåer är att eleverna undervisas i teori, skolridning (dressyr), hoppning samt ridning i terräng. En stund före lektion, vanligtvis 30 minuter, är det upprop och utdelning eller val av ponny/häst. Alla gör iordning sin ponny/häst själv eller med förälders/medföljandes hjälp både före och efter lektion. Eleverna delas in i grupper efter ridkunskap. En bestämd dag och tid är reserverad läsårsvis, för upp- och avsittning.

Gruppernas nivåer och elevens nivå

De angivna nivåerna på grupperna är endast vägledande för gruppen. Elevernas nivå i en grupp kan ha en stor spännvidd i vissa grupper medan i andra grupper är elevernas nivå mer homogen. Det är därför alltid instruktörerna för gruppens och ryttarens väl som bestämmer vilken grupp som passar en viss elev. När du byter grupp eller ridskola kan din nya grupps beteckning därför skilja sig avsevärt från din tidigare fastän det är samma beteckning på gruppen. Instruktörerna kan med sin kunskap om gruppernas sammansättning, sin utbildningserfarenhet och en provridning bedömma vilken grupp som passar eleven bäst, både för elevens och gruppens väl.

Omgivningarna är en tillgång

Södertälje Ridskola håller till på Lina ridanläggning strax utanför Södertälje. Anläggningen är vackert belägen i natursköna omgivningar med mycket bra ridterräng. Vi förfogar över två stora ridhus och två utebanor. En stor utebana med belysning och en mindre.

Mer information och anmälan

Mejla i första hand dina frågor till info@srk.se eller ring 08-550 361 00 (tel tisdagar kl 10-12, stängt under juli månad).

Nyfiken på vad som händer på ridskolan? Följ oss på Facebook Länk till annan webbplats. och Instagram Länk till annan webbplats.!

Sponsorer

Besöksadress

Åtorp Lina
151 57 Södertälje

Bankgiro: 5221 -2867
Swish: 123 155 54 08

Kontakta oss

08 - 550 361 00
info@srk.se