Hoppa till sidans innehåll

Ponny- och Stockholmscupen


Cuper dressyr & hoppning (150 kr/match)

En mycket bra start på tävlandet är att vara med på de så kallade Cuperna. På häst heter cuperna Stockholmscup och på ponny heter de Ponnycup. Det är en utbytestävling i dressyr och hoppning mellan ridskolor anslutna till Stockholms Ridsportförbund. Ridskolorna rider i lag. I dressyr består de av minst tre och högst fyra ryttare där de tre bästa resultaten räknas ihop. I hoppning består lagen av minst 6 och högst 7 ryttare. Samtliga ryttare rider på de hästar som värdklubben erbjuder. Framridning sker i grupp.  Därefter rider först hemmalaget och sedan det gästande laget på de utvalda ponnyerna/hästarna.  Vinst ger 2p, oavgjort 1p och förlust 0p. Efter att alla matcher är avklarade räknas poängen ihop och de främsta lagen möts i final. Deltagarna tas ut av respektive ansvarig.
  • Ansvarig för cuperna i dressyr häst är : Eva Rydström, This is a mailto link
  • Ansvarig för cuperna i ponny är: Sandra Enerstrand, This is a mailto link 
  • Cuperna annonseras på fliken tävlingsryttare 

Ridskoleelever i ponnycupen


Ponnycupen dressyr (grundomgångar i LC:2 och final i LB:1)
Laget vid varje tävling består av fyra ryttare. Ryttare får max ha fyllt 18 år när cupen startar. Åldersgräns för ryttare på ponny kat. B, är 14 år. Ryttare får inte ha placerat sig i LB‐program eller högre på lokal nivå under pågående kalenderår och pågående cupår, med undantag av lektionsmästerskap. Ryttare får inte ha deltagit i DM och SM. Antalet ponnyer per matchtillfälle ska vara fyra stycken. Max två stycken B‐ponnyer får delta, kat. A‐ponnyer får inte delta. Detta gäller från och med 1 januari det år cupen börjar till cupens slut.Dressyrprogram som gäller för cupåret är LC:2 i grundomgång, och LB:1 i finalen.Om ponny blir skadad under pågående match, sätts en annan ponny in, ävenförsta ryttaren rider om sitt program, om ingen annan ponny kan sättas in, räknas inte heller det resultat som ponnyn fått vid första starten.

Ponnycupen hoppning
Laget vid varje matchtillfälle består av 6 ryttare, varav 5 stycken räknas. Ryttare får max ha fyllt 15 år när cupen startar. Åldersgräns för ryttare på kat. B‐ponny är 13 år. Antal ponnyer är 6 st. Hemmalaget får ha med max 2 st B‐ponnyer/matchtillfälle. Detta ska meddelas gästande lagledare minst 1 vecka före avtalad match. Banan får inte vara svårare än motsvarande f.d. LD eller lägre än 60 cm. Detta gäller både höjd och längd på hindren. I princip betyder det 60 cm för B-ponny, 70 cm för C-ponny och max 80 cm för D-ponny. Det är valfritt att höja enligt kategoriindelning, men det går även att ha samma höjd för alla sex ekipagen,dock får B‐ponny ej hoppa högre än 60 cm. 

Stockholmscupen dressyr (grundomgångar i LB:1 och final i LB:2)
Laget vid varje tävling består av fyra ryttare, juniorer och/eller seniorer. Antalet hästar per matchtillfälle är fyra stycken. Ryttare får inte ha placerat sig i LB:2 eller högre på lokal nivå under pågående kalenderår och pågående cupår, med undantag av lektionsmästerskap. Ryttare får inte ha deltagit i DM och SM. Ridgymnasieelev får delta förutsatt att eleven inte rider på annan ridskola.Dressyrprogram som gäller för cupåret är LB:1 i grundomgång och finalen. Om finaler går på 20x60mbana, ska LB:2 ridas. Om häst blir skadad under pågående match, sätts en annan häst in, även första ryttaren rider då om sitt program. Om ingen annan häst kan sättas in, räknas inte heller det resultat som hästen fått vid första starten.
Uppdaterad: 20 JUL 2016 13:56 Skribent: Johanna Lillsunde
E-post: Adressen Gömd


Välkommen till SRK - klubben med hjärtat på rätta stället.

Vi är en ideell förening med drygt 900 medlemmar i alla åldrar, allt från hobbyryttare till elitryttare. Vi driver ridskola, privatstall och har en stor anläggning för träning, tävling och event. Varmt välkommen till oss!

ÅRETS RIDSKOLA 2013

Bli medlem i SRK 

Medlemsavgifter 2022
Junior (tom 18år)  300kr
Senior 500kr
Familjemedlemskap  1200kr
(gäller familjemedlemmar, 2 vuxna och 2 barn folkbokförda på samma adress)
Swishnummer:
123 155 54 08
Bankgiro: 
5221 - 2867

Genom att handla på Granngården så kan du stötta oss som förening. Klicka på Granngårdens logga för att läsa mer.
                                       
 

 


Följ oss på Facebook!


Följ oss på Instagram


Logga in i Hippo Academy

Logga in här:
https://academy.hippocrates.se/


 


 

Postadress:
Södertälje RK - Ridsport
Åtorp Lina
15157 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0855036100
Fax: 0855020072
E-post: This is a mailto link