Hoppa till sidans innehåll

Tävla på ridskolans hästar


Tävla på SRKs hästar & ponnyer

Att tävla ser vi som en viktig del i ryttarutvecklingen och en möjlighet vi vill erbjuda våra lektionsryttare. Det är viktigt att du kommunicerar till din ridlärare om du har intresse av att börja tävla. Vi lägger stor vikt vid säkerheten både för ryttaren och hästen/ponnyn därför krävs det att du är väl förberedd innan det blir aktuellt. Det är sedan ridlärarna som ger sitt godkännande, allt för att det ska bli en så bra upplevelse som möjligt för både häst och ryttare.

Mini Pay'n Jump (300 kr/start) - ett måste för att få tävla Pay'n Jump

För dig som vill finns möjlighet att vara med på så kallad mini pay´n jump. Vi försöker anordna 4-5 st om året. Första gången du anmäler dig ska du vara med på en teorikurs som är obligatorisk. Du kan rida hur många mini pay`n jump du vill. Du måste få godkänt av din ridlärare innan du anmäler. Vi rider fram i grupp tillsammans och sedan hoppar en och en en bana på 30-40 cm. När ridlärarna anser att du är mogen att gå vidare till vanlig Pay´n jump ska du skriva ett teoriprov innan dess.  

Mini Pay & jump


Pay'n Jump & Pay'n Ride (junior: 200 kr/start, senior: 230 kr/start)

En gång per månad anordnas en pay´n jump samt en pay´n ride här på klubben. Ett mycket bra sätt att träna inför tävling. Här måste du ställa upp som funktionär under hela dagen.

 • Pay´n jump: Du ska fått godkänt att flytta upp från mini pay´n jumpen.
  Höjd 60-110 cm. Fråga din ridlärare så du anmäler till en lämplig höjd.
 • Pay´n ride:  Fråga din ridlärare om den anser dig vara mogen. Klasser från LC-LA.


Cuper dressyr & hoppning (150 kr/match)

En mycket bra start på tävlandet är att vara med på de så kallade Cuperna. Det är en utbytestävling för lag med andra ridskolor i distriktet. Deltagarna tas ut av respektive ansvarig. I dressyr är det LC-nivå på ponny och LB-nivå på stor häst. I hoppning är det det 60 cm för B-ponny, 70 cm för C-ponny och max 80 cm för D-ponny. Det är lika många hemmamatcher som bortamatcher. Man rider på de hästar som värdklubben erbjuder. Framridning sker i grupp.  Sedan rider först hemmalaget och sedan det gästande laget.  Vinst ger 2p, oavgjort 1p och förlust 0p. Efter att alla matcher är avklarade räknas poängen ihop och de främsta lagen möts i final

 • Ansvarig för cuperna i dressyr är : Eva Rydström
 • Ansvarig för cuperna i ponnyhoppning är: Sandra Enerstrand 

Ponnycup


Klubb-, lag-, tävlingslicenstävlingar och/eller tävling på annan ort (205 kr/start i ponnyhyra, 220 kr/start i hästhyra samt transporthyra, anmälningsavgift)

Södertälje ridskola försöker finnas med på allt från lektionsmästerskap till lokala tävlingar samt division III (lagtävling) för både ponny och häst i både dressyr och hoppning. Det kan även bli tillfälle för några ekipage att tävla på lokal/ regional tävling. Här är det viktigt att du som har detta som mål visar engagemang och framåtanda. Det är ridlärarna som väljer ut vilka som får representera klubben men vi måste veta att du finns! Du ska också ha tävlat med bra resultat på våra pay´n jump och pay´n ride. Du ska under året göra 16 h som funktionär på någon eller några av klubbens alla tävlingar.

Är du över 18 år ansvarar du själv för transport och allt som hör tävling till. Är du under 18 år är det föräldrarna som är ansvariga. Detta tas också med i bedömningen av vilka som får möjligheten till dessa tävlingar. Vi måste veta att kunskapen runt tävlandet finns så inget händer varken häst eller ryttare.

Individuella tävlingar utannonseras i Ridsportförbundets tävlingsdatabas liksom lagtävlingar, för att vara med i lag, tala med din lagledaren. De hittar du här inunder tävlingsryttarfliken.

Villkor:

 • Ridläraren avgör om du är redo att börja tävla.
 • Du ska rida regelbundet på lektion.
 • Vara medlem i Södertälje ridklubb.
 • Du ska ha kunskap om SRKs värdegrunder.
 • Du ska ställa upp som funktionär på någon/några av SRKs tävlingar (träningstävlingar räknas inte) 16 timmar under året.
 • Är du under  18 år är dina föräldrar ansvariga.
 • Grönt kort krävs för lokaltävling/externa tävlingar.
Uppdaterad: 20 JUL 2016 14:19 Skribent: Emma Olsson-Björs


Välkommen till SRK - klubben med hjärtat på rätta stället.

Vi är en ideell förening med drygt 900 medlemmar i alla åldrar, allt från hobbyryttare till elitryttare. Vi driver ridskola, privatstall och har en stor anläggning för träning, tävling och event. Varmt välkommen till oss!

ÅRETS RIDSKOLA 2013

Bli medlem i SRK 

Medlemsavgifter 2022
Junior (tom 18år)  300kr
Senior 500kr
Familjemedlemskap  1200kr
(gäller familjemedlemmar, 2 vuxna och 2 barn folkbokförda på samma adress)
Swishnummer:
123 155 54 08
Bankgiro: 
5221 - 2867

Genom att handla på Granngården så kan du stötta oss som förening. Klicka på Granngårdens logga för att läsa mer.
                                       
 

 


Följ oss på Facebook!


Följ oss på Instagram


Logga in i Hippo Academy

Logga in här:
https://academy.hippocrates.se/


 


 

Postadress:
Södertälje RK - Ridsport
Åtorp Lina
15157 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0855036100
Fax: 0855020072
E-post: This is a mailto link