Hoppa till sidans innehåll

Klä dig rätt för ridning


Hjälm

Hjälmen måste vara godkänd (CE - märkt) och sitta bra. Ridskolan har hjälmar till utlåning. En hjälm som varit med om ett kraftigt tillbud anses förbrukad. Även om hjälmen ser hel ut på utsidan, kan det ha uppstått skador som inte syns, därför ska man aldrig köpa en begagnad hjälm.

Stövlar/skor   

Det är viktigt att ha rätt på sig på fötterna. Skon eller stöveln ska vara nätt i foten och ha en slätmönstrad sula. Detta för att minimera riken för att fastna i stigbygeln. De skall också ha en låg klack för att man inte ska kunna få foten genom stigbygeln. Skilj på ridsko och stallsko. En vanlig nätt gummistövel med låg klack går alldeles utmärkt att använda. Det allra bästa att rida med är dock en ridstövel av gummi-, konstläder- eller läder. Om du rider i sko bör du komplettera den med shortchaps eller stövelskaft. Graningestöveln och liknande modeller av stövel är ej lämplig som ridstövel då det finns en risk att de fastnar i stigbygeln och utgör en säkerhetsrisk.

Säkerhetsväst 

Säkehetsväst är en bra investering när du bestämt dig för att fortsätta rida. Den är mycket lämplig vid hoppning och uteridning. Ridskolan har ett begränsat antal västar till utlåning.

Övrig klädsel

Långt hår skall vara uppsatt. Örhängen, piercing mm är direkt olämpligt vid all hästhantering då man kan skada sig rejält om exempelvis hästens svans fastnar i smycket och drar loss det. Byxorna bör vara utan sömmar på insidan och ej vara prassliga eller hala. På överkroppen ska du helst inte ha för bylsiga kläder. Tröjan måste täcka axlarna, linne är alltså inte tillåtet. Handskar är lämpligt att ha vid ridning. Halsduk som sticker ut samt tröja eller jacka med huva är ej tillåtet att bära vid ridning

Uppdaterad: 20 JUL 2016 15:10 Skribent: Emma Olsson-Björs


Välkommen till SRK - klubben med hjärtat på rätta stället.

Vi är en ideell förening med drygt 800 medlemmar i alla åldrar, allt från hobbyryttare till elitryttare. Vi driver ridskola, privatstall och har en stor anläggning för träning, tävling och event. Varmt välkommen till oss!

ÅRETS RIDSKOLA 2013

Bli medlem i SRK 

Medlemsavgifter 2020
Junior (tom 18år)  250kr
Senior 450kr
Familjemedlemskap  800kr
(gäller familjemedlemmar om max 4st folkbokförda på samma adress)
Swishnummer:
123 155 54 08
Bankgiro: 
5221 - 2867

Genom att handla på Granngården så kan du stötta oss som förening. Klicka på Granngårdens logga för att läsa mer.
                                       
 

 


Följ oss på Facebook!


Följ oss på Instagram


Logga in i Hippo Academy

Logga in här:
https://academy.hippocrates.se/


 


 

Postadress:
Södertälje RK - Ridsport
Åtorp Lina
15157 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0855036100
Fax: 0855020072
E-post: This is a mailto link