Hoppa till sidans innehåll

SRK - En av Sveriges mest händelserika ridklubbar


Hej och varmt välkommen till Södertälje Ridklubb. Här är det full rulle från tidig morgon till sen kväll. Vi är ridklubben som utmanar, utforskar och utvecklas för att nå vår vision; Att vara en ledande förening inom svensk ridsport kännetecknad av stark klubbkänsla och ständig utveckling.

Hos oss ska du alltid känna dig välkommen och uppskattad. Vi hälsar och hejar på varandra både i riktiga livet och online. Som ryttare är teamkänslan med hästen viktig, men hos oss genomsyrar den klubben, det sitter i väggarna. Oavsett om du själv är ryttare, förälder, släkting eller vän är det viktigt för oss att du alltid känner dig som en del av teamet. Detta jobbar vi oavbrutet med genom olika aktiviteter som t.ex. medlemskvällar, kurser och clinics. Vi har också lag i alla divisioner i hoppning och dressyr där lagandan är bland det viktigaste, detta återspeglas ofta i resultatlistorna då vi ofta gör bra ifrån oss. Glada ryttare och glada hästar går hand i hand.

Kärnan i Södertälje Ridklubb är vår ridskoleverksamhet. År 2013 vann vi priset “Årets ridskola” som varje år delas ut av Svenska ridsportförbundet. Vår anläggning är väl anpassad för att bedriva en utomordentligt bra ridskola. Med två ridhus, en utebana, en paddock, underbara ridvägar och stora, rymliga hagar kan vi erbjuda häst- och ridutbildning av hög kvalitet. Våra ridskolehästar är välutbildade i både dressyr och hoppning och är bra på mys i stallet. Vi är också den enda ridskolan i Stockholms län som kan erbjuda voltige. För elever med tävlingsintresse finns flera alternativ. Du kan vara med på träningstävlingar, utbytestävlingar med andra klubbar och går det riktigt bra så finns möjlighet att på ridskolans hästar åka iväg till andra klubbar och tävla.

En annan viktig del av Södertälje Ridklubb är vår tävlings- och eventverksamhet. Vi är en ledande aktör när det gäller tävling och event och har under många år arrangerat tävlingar på elitnivå i både hoppning och dressyr samt arrangerat clinics med kända ryttare som Sara Algotsson Ostholt, Jens Fredricsson och Linda Heed. Vi ambitionen att utvecklas och satsa ännu mer inom detta område då det ger våra medlemmar något extra på sidan av hästryggen.

Våra tävlingar samt evenemang arrangeras av Tävlingskommiten, men de som drar det största lasset och ser till att allt går ihop är våra ideella funktionärer. På tävlingar hjälps vi åt att få varje bit att gå ihop och har kul på kuppen. Vi lär känna varandra ännu lite bättre och vi får skratta mer tillsammans.

Vi vet att fler är bättre än en, och därför vet vi att i slutet av dagen är det gemenskapen och klubbkänslan som håller oss samman runt om i klubben. Det som tillåter oss att vara uppfinnelserika, anta utmaningar och att utvecklas är ni, våra medlemmar. Det är ni som ser till att vi är en av Sveriges mest händelserika ridklubbar. Tack, ni är något utöver det vanliga.

Uppdaterad: 15 NOV 2017 21:47 Skribent: Emma Olsson-Björs


Välkommen till SRK - klubben med hjärtat på rätta stället.

Vi är en ideell förening med drygt 900 medlemmar i alla åldrar, allt från hobbyryttare till elitryttare. Vi driver ridskola, privatstall och har en stor anläggning för träning, tävling och event. Varmt välkommen till oss!

ÅRETS RIDSKOLA 2013

Bli medlem i SRK 

Medlemsavgifter 2022
Junior (tom 18år)  300kr
Senior 500kr
Familjemedlemskap  1200kr
(gäller familjemedlemmar, 2 vuxna och 2 barn folkbokförda på samma adress)
Swishnummer:
123 155 54 08
Bankgiro: 
5221 - 2867

Genom att handla på Granngården så kan du stötta oss som förening. Klicka på Granngårdens logga för att läsa mer.
                                       
 

 


Följ oss på Facebook!


Följ oss på Instagram


Logga in i Hippo Academy

Logga in här:
https://academy.hippocrates.se/


 


 

Postadress:
Södertälje RK - Ridsport
Åtorp Lina
15157 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0855036100
Fax: 0855020072
E-post: This is a mailto link