Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emelie Ek

Schema, innehåll & förutsättningar


SRKs ridskola erbjuder ett fullgott alternativ till egen häst. På vår ridskola kan du börja på ridlekis från 4 års ålder och på ridskolan från det år du fyller 7 år där du kan utbilda dig upp till och delta i lätt tävlingsklass både i dressyr och hoppning. Teori om häst och hästhållning ingår givetvis i utbildningen, liksom uteritter i de vackra omgivningarna.


Utmärkande för SRK

SRKs ridskola sätter säkerheten i första rummet. Har ponnyer och hästar som klarar av både nybörjaren och tävlingsryttare. Våra styrkor är:

  • Utbildade ponnyer och hästar kan lära eleverna god ridning från nybörjare upp till lätt tävlingsklass
  • Utbildade och meriterade instruktörer
  • Ledande ridskola i Stockholms län, placerat sig och i vissa fall vunnit flera tävlingar mellan ridskolor i Stockholms län

Lektionsinnehåll

Gemensamt för alla nivåer är att eleverna undervisas i teori, skolridning (dressyr), hoppning samt ridning i terräng enligt planerade teori- & hopptillfällenridskolans kalender hittar du uppdaterad information om hopp- och teoritillfällen. En stund före lektion, vanligtvis 30 minuter, är det upprop och utdelning eller val av ponny/häst. Alla gör iordning sin ponny/häst själv eller med förälders/medföljandes hjälp både före och efter lektion. Eleverna delas in i grupper efter ridkunskap. En bestämd dag och tid är reserverad läsårsvis, för upp- och avsittning. Läs mer om:


Gruppernas nivåer och elevens nivå

De angivna nivåerna på grupperna är endast vägledande för gruppen. Elevernas nivå i en grupp kan ha en stor spännvidd i vissa grupper medan i andra grupper är elevernas nivå mer homogen. Det är därför alltid instruktörerna för gruppens och ryttarens väl som bestämmer vilken grupp som passar en viss elev. När du byter grupp eller ridskola kan din nya grupps beteckning därför skilja sig avsevärt från din tidigare fastän det är samma beteckning på gruppen. Instruktörerna kan med sin kunskap om gruppernas sammansättning, sin utbildningserfarenhet och en provridning bedömma vilken grupp som passar eleven bäst, både för elevens och gruppens väl.

Olika beteckningar på grupperna

Nyb = gruppen är nybörjare

Nyb+ = gruppen ska snart ta märke 1

M1 = gruppen har tagit märke 1

M2 = gruppen har tagit märke 2

M3 = gruppen har tagit märke 3

M4 = gruppen tävlar i lätta lägre klasser upp till lätt B

M5 = gruppen tävlar i lätta högre klasser upp till lätt A

(H)= betyder hoppgrupp (hoppar var tredje tillfälle)

(D) = betyder dressyrgrupp (ingen hoppning)


Omgivningarna är en tillgång

Södertälje Ridskola håller till på Lina ridanläggning strax utanför Södertälje. Anläggningen är vackert belägen i natursköna omgivningar med mycket bra ridterräng. Vi förfogar över två stora ridhus och en rejäl utebana. I stallet finns ett 35-tal lektionshästar och –ponnyer. 


Skriftlig anmälan & mer information 

För utskrift: 


Mer information och anmälan

Nedan ser du samtliga lektionsplatser. För mer information och anmälan, mejla de kurser/ridläger/lektioner du är intresserad av tillsammans med dina frågor till This is a mailto link eller ring 08-550 361 00 (besvaras bäst vardagar kl 10-11, stängt under juli månad).

Mer information och anmälan

För mer information och anmälan mejla lektioner du är intresserad av till This is a mailto link eller ring 08-550 361 00, besvaras bäst vardagar kl 10-11.

Uppdaterad: 22 MAJ 2018 12:25 Skribent: Emelie Ek
Epost: This is a mailto link


Välkommen till SRK - klubben med hjärtat på rätta stället.

Vi är en ideell förening med drygt 800 medlemmar i alla åldrar, allt från hobbyryttare till elitryttare. Vi driver ridskola, privatstall och har en stor anläggning för träning, tävling och event. Varmt välkommen till oss!

ÅRETS RIDSKOLA 2013

Bli medlem i SRK 

Medlemsavgifter 2019
Junior (tom 18år)  250kr
Senior 450kr
Familjemedlemskap  800kr
(gäller familjemedlemmar om max 4st folkbokförda på samma adress)
Swishnummer:
123 155 54 08
Bankgiro: 
5221 - 2867


Följ oss på Facebook!


Följ oss på Instagram


Logga in i Hippo Academy

Logga in här:
https://academy.hippocrates.se/


Evenemang på SRK

Pay & jump på SRK

Pay & jump


Pay & ride

Pay & Ride

Postadress:
Södertälje RK - Ridsport
Åtorp Lina
15157 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0855036100
Fax: 0855020072
E-post: This is a mailto link